Sexpacket

Sexpacket, som började som ett litet projekt tillbaka år 2012, har sedan dess vuxit och blivit en av Sveriges mest populära viralwebbplatser. Vår resa med detta projekt tog en spännande vändning när kunden beslutade att det var dags för en uppfräschning och de kontaktade oss. Låt oss nu gå igenom hur vi förnyade Sexpacket, steg för steg, samtidigt som vi höll det agilt och användarcentrerat.

Steg 1: Förstå Användaren

Vår resa började med en djupdykning i att förstå användarna och deras behov. Vi ville säkerställa att den nya designen träffade rätt. Detta innebar mycket användarundersökningar, enkäter och intervjuer för att ta reda på vad användarna älskade med Sexpacket och vad de tyckte kunde förbättras.

Steg 2: Berätta med Användarberättelser

Med användarinsikter i handen översatte vi dem till bitstora användarberättelser och uppgifter. Dessa berättelser fungerade som byggklossar och hjälpte oss att bryta ner projektet i hanterbara delar. Denna agila metodik gjorde det möjligt för oss att vara smidiga och justera under vägen.

Steg 3: Lågfidelitetsprototyper med Balsamiq

Därefter kom den roliga delen - designen! Vi började med att skissa våra idéer med hjälp av Balsamiq. Denna lågfidelitetsprototyp gjorde det möjligt för oss att snabbt testa koncept utan att fastna i detaljerna. Det var lite som att skapa ett grovt utkast innan den slutliga mästerverket.

Steg 4: Samla Kundfeedback

Vi höll inte våra designidéer för oss själva; vi delade dem med kunden och andra intressenter. Deras feedback var ovärderlig och hjälpte oss att förbättra våra koncept och säkerställa att vi var på rätt väg.

Steg 5: Högfidelitetsdesign med Adobe XD och Invision

När vi hade en klarare riktning fördjupade vi oss i högfidelitetsdesign med verktyg som Adobe XD och Invision. Här skapades magin - vi skapade en visuellt imponerande och helt interaktiv design som fångade essensen av det nya Sexpacket.

Steg 6: Användbarhetstester

Innan vi slutförde allt ville vi säkerställa att vår design var användarvänlig. Vi genomförde användbarhetstester med verkliga användare och observerade hur de interagerade med vår design. Deras feedback vägledde oss i att göra de sista justeringarna för en sömlös användarupplevelse.

Steg 7: Storytelling med Personor och Scenarier

För att säkerställa att vår design inte bara var funktionell utan också engagerande skapade vi storyboards. Dessa var som små berättelser som visade hur olika användarpersonor skulle interagera med det nya Sexpacket i olika scenarier. Det hjälpte oss att finslipa designen för att tillgodose olika användares behov.

Under hela denna äventyrliga resa var vi också tvungna att hålla ett öga på webbplatsens prestanda. Vi optimerade bilder, finjusterade front-end och säkerställde att back-end och databasen kunde hantera den ökande trafiken.

I slutändan, efter cirka fyra till fem månader av hårt arbete, framträdde det förnyade Sexpacket. Det är ett bevis på kraften i användarcentrerad design, agil metodik och ett passionerat team som satte allt samman. Kolla in det nya och förbättrade Sexpacket för att se resultaten av denna spännande resa!

Loading...